Intervju med Christer

Intervju med Christer

Intervju med Christer

Intervju med Christer

Christer har haft personlig assistans i sju år. För honom är den personliga assistansen livsviktig. Hans liv skulle inte fungera annars.

För att få en bra assistans är det nödvändigt med bra personal. Relationen mellan honom och assistenten måste kännas bra. Därför är Christer mån om sina assistenter. Assistansanordnaren betyder mycket. Dels för Christer, men också för de personliga assistenterna. Det viktigaste är att kunna få tag i någon och att bemötas på ett bra sätt. Det ska inte behöva ta flera dagar för att nå en handläggare.

LaVita assistans finns alltid tillgängliga och har förståelse för de situationer som uppstår.

Hos tidigare anordnare har det varit problem att nå någon på kontoret. Om något behöver ordnas så löser LaVita det snabbt. De håller också vad de lovar. Både Christer och assistenterna känner sig trygga och behandlas på ett bra sätt. Informationen Christer får från LaVita är bra och utförlig. Han får också reda på nyheter som rör assistansen.

LaVita är väldigt öppna med allt de gör i assistansen. Deras rutiner är också bra gjorda. Kontorspersonalen är lätt att prata med, det känns personligt. Assistenterna känner sig uppskattade. Christer känner att handläggaren och han har ett bra samarbete. Han känner sig delaktig och blir alltid tillfrågad innan beslut tas.

Vad vet du om ledsagning?

Ledsagning är ett viktigt område som syftar till att erbjuda stöd och hjälp till personer med ...

På väg in i vuxenlivet?

När en person med funktionsnedsättning blir myndig i Sverige finns det några saker som är bra att ha ...

Vilka möjligheter erhåller assistansbranschen?

Vilka möjligheter erhåller assistansbranschen? Assistansbranschen fick för ytterligare ett år ...

Idas egna berättelse

När jag fick ta del av LaVitas presentation, så kände jag en glad känsla i kroppen. Vilka underbara ...

Intervju med Christer

Christer har haft personlig assistans i sju år. För honom är den personliga assistansen livsviktig. ...